Menu Sluiten

Welkom bij e-Learning beats Corona > wat kunnen wij betekenen?

Op dit moment is fysiek contact gevaarlijk. Online contact is het motto. We hebben leerinterventies op afstand nodig. Dit geldt ook voor coaching/therapie en intervisie met collega’s.

We delen hier ontwerp tips, kennis over lesgeven op afstand en handige tools. We organiseren gratis webinars. In het forum delen we ervaringen en bestanden.

Deze site is door Ank, Jeroen en Marcel opgezet om onze L&D collega’s te ondersteunen zodat we onze organisaties zo goed mogelijk kunnen helpen.

Dit initiatief is niet-commercieel van opzet. We willen ook activiteiten organiseren met als doel om kennis te delen. Hierbij zullen we ons netwerk inschakelen en alle activiteiten zijn vrij en gratis toegankelijk.

We werden getroffen door de opdrachten die L&D professionals kregen van hun organisaties. In één keer moesten klassikale cursussen worden omgezet naar leerinterventies op afstand.

Dit betekent nogal wat. Hoe pak je dat aan? Hoe verandert het didactische ontwerp van de leerervaring? Welke tools kun je hiervoor gebruiken?

Met de inzet van e-Learning vakgenoten kunnen we een verschil maken en onze organisaties, lerenden en klanten helpen om zo goed mogelijk in te spelen op de nieuwe werkelijkheid.

Hartelijke groeten!

14 Comments

 1. admin

  Dank je wel Abboy voor je reactie. We zullen met elkaar stappen moeten zetten dus dit is een begin.

  • Ramon

   Inderdaad een goed en zinvol initiatief! Ik zag alleen dat in de e-learning staat dat mensen zonder klachten geen anderen kunnen besmetten. Het RIVM zegt hierover het volgende: “Er zijn aanwijzingen dat iemand zonder symptomen besmettelijk kan zijn. Maar het is onduidelijk in hoeverre zij bijdragen aan de totale verspreiding van het virus. Onderzoek moet dit verder uitwijzen.”

   • admin

    Beste Ramon,

    Wij zijn niet betrokken bij de inhoud van deze cursus dus als je contact op wil nemen met de aanbieders dan zijn ze denk ik blij met je suggesties!

    Hartelijke groeten,

    Marcel de Leeuwe

  • Yvonne

   Mooi dat jullie dit doen! Ik deel jullie informatie zoveel mogelijk. Ik verwacht dat er veel creativiteit in het onderwijs los komt.
   Yvonne

 2. admin

  Dat dachten wij ook Angela en gezien de grote hoeveelheid reacties op LinkedIn lijkt de inschatting goed. Er zijn ongelofelijk veel reacties binnen van vakgenoten die willen helpen.

  Gaaf om te zien!

  Hartelijke groeten,

  Marcel de Leeuwe

  • admin

   Hoi Joke,

   Dank je wel, ik heb hem direct opgenomen op onze site. Fijn dat deze nu gratis is!

   Hartelijke groeten,

   Marcel de Leeuwe

  • Angela van Son

   Hoi Joke, Vind je het fijn als we hem ook met onze eigen netwerken delen, bijvoorbeeld via Facebook en Twitter, of dat juist liever niet?

   Groeten,
   Angela

 3. Dian Webbink

  Hoi Jeroen en anderen

  Wellicht goed om ook ProfPortaal Zorg te betrekken, daar verzamelen we ook materiaal.

  Mooi dat we elkaar helpen!

Reacties zijn gesloten.