Menu Sluiten

Tools

In onze Makers Guide vind je allemaal zinvolle tools en bronnen die je kunt inzetten binnen je eigen organisatie. De meeste tools uit dit overzicht zijn gratis of voor een lager tarief tijdelijk beschikbaar gesteld i.v.m. de Corona crisis.

🧰 E-learning Beats Corona Makers Guide

Heb je aanvullingen of tips: deel ze hieronder in de comments of via de comments in de Makers Guide.

18 Comments

 1. Jeroen Krouwels

  Dag Marielle, bij hihaho en ook privé maken we veel gebruik van Whereby. Is vooral geschikt voor kleinere aantallen, met 100 man tegelijk moet je niet bij Whereby zijn, dat doet Zoom beter. Tot 12 mensen werkt Whereby echter uitstekend, en erg gemakkelijk. En het is zeer betaalbaar. Wel heb ik een paar keer gemerkt dat Whereby niet altijd benaderbaar is vanuit bedrijven, terwijl het dan wel lukt als we overschakelen op Zoom. Dat kan te maken hebben met het feit dat Whereby nog niet zo bekend is, en dan automatisch wordt tegengehouden in firewall instellingen. Maar qua beeldkwaliteit, geluid en gebruiksgemak in kleine settings tot 12 mensen zeker aan te bevelen.

 2. Nicole

  Wij willen heel graag met ZOOM starten voor onze online lessen, vanwege het gebruikersgemak voor deelnemer en host, en ook de betaalbaarheid. Alleen is er nu veel gedoe over de veiligheid van dit systeem. Ik ben alleen niet zo technisch, dus als ik alle artikelen lees, denk ik alleen: wat betekent dit dan concreet? Twijfels dus of ZOOM nu de juiste tool is om te starten. Wat is jullie advies hier in? Het gaat bij ons om trainingen op gebied van gespreksvaardigheden.

  • admin

   Hoi Nicole,

   Het gaat over vele verschillende aspecten. De gegevens die verzameld werden doordat ze gebruikers lieten inloggen met Facebook is nu gestopt. Ze zeiden dat niet te weten. Dan spelen er nog andere zaken.

   Voor mijn gevoel (persoonlijke insteek) hangt het ook af op welke manier je het organiseert. Ik stuur vaak alleen een link om in te loggen en mijn deelnemers maken dan ook geen account aan. Als je geen opname maakt (en dat zou ik met gespreksvaardigheden niet doen) dan leg je tijdens de sessie niets vast. Als je wel een opname wil maken kan dat ook direct opgeslagen worden op je eigen computer.

   Zo kun je zelf veel invloed hebben. Daarnaast kun je mensen vragen om in hun scherm alleen de voornaam te gebruiken, dan is daar minimale informatie voorhanden.

   Bekijk anders ook nog ons webinar over AVG terug. Die vind je op https://www.e-learning-beats-corona.nl/index.php/activiteiten/

   Hartelijke groeten,

   Marcel de Leeuwe

 3. Paul Govers

  Marcel,
  2 kleine technische vraagjes over ZOOM;

  1.
  Als de host 1 of meer co-hosts maakt, heeft de co-host dan dezelfde rechten, bv om breakout rooms te managen. Het lijkt erop alsof dit niet zo is.
  2.
  Stel je hebt een host en 3 co-hosts, en je wilt de ppt in share screen laten staan, en vervolgens interviewt de co-host 1 van de deelnemers uit de totale groep, hoe garandeer je dan dat de geinterviewde in beeld is, anders gezegd komt de geinterviewde (als deze praat) altijd bovenaan te staan en niet pas onder alle hosts en co-hosts?

  Thx!
  gr., Paul

  • admin

   Hoi Paul,

   De functie om break-out rooms op te starten en te managen ligt inderdaad alleen bij de host. Als ik een gastdocent heb die de functie wil gebruiken dan maak ik hem/haar tot host en vraag of ze mij co-host willen maken. Dan gaat het heel soepel.

   Bij tweede kun je een video als host vastzetten. Als deelnemer kun je ook ervoor kiezen om Speakerview in te stellen, dan zie je altijd de persoon die aan het woord is. Andere optie is om het andere product van Zoom, namelijk Webinar te gebruiken.

   Hartelijke groeten,

   Marcel de Leeuwe

   • Paul Govers

    Marcel,
    Nog een hele praktische (ik krijg het niet zo snel gegoogled). Kan je als je op een iPad de host bent ook breakout rooms uitzetten? Ik krijg het niet voor mekaar. De app op IPad is gewoon iets uitgekleed?
    (settings staan goed)
    Thx, Paul

    • admin

     Hallo Paul,

     Inderdaad kun je enkel de breakout rooms opstarten vanuit je laptop/PC. Op de iPad heb je net iets minder mogelijkheden. Voor Zoom maar zeker ook voor andere webinartools geldt dat het gebruik vanuit de rol host vanuit een tablet wel mogelijk is maar vaak meer werk kost (vaker klikken), minder overzicht geeft en soms specifieke mogelijkheden ontbreken.

     Hartelijke groeten,

     Marcel de Leeuwe

Geef een reactie