Menu Sluiten

Zoom in 6 praktische filmpjes

In de webinars voor deze website hebben we steeds webinartool Zoom gebruikt en we kregen veel vragen over hoe we nu precies bepaalde handelingen uitvoerden en wat je er nu precies mee kon. Omdat ik zelf enthousiast ben over de tool heb ik schermfilmpjes opgenomen. In de schermfilmpjes zie je hoe ik, vanuit de rol host/trainer/presentator, de handelingen uitvoer.

Er zijn nog veel meer tools (die we ook gebruiken). In een eerdere blogpost heb ik een aantal veelgebruikte webinartools vergeleken.

Instructiefilmpjes over de tool Zoom

Bij deze een aantal instructiefilmpjes om je verder te helpen:

 1. Plannen van een nieuwe sessie
 2. Plannen van een nieuwe sessie met inschrijven
 3. Starten van een sessie
 4. Gebruiken breakout rooms
 5. Opnemen van sessies
 6. Geavanceerde instellingen

Zoom > Plannen van een nieuwe sessie

 

Zoom > Plannen van een sessie met inschrijven

 

Starten van een sessie

 

Gebruiken Breakout rooms

 

 

Opnemen van sessies

 

 

Geavanceerde instellingen

23 Comments

 1. Tim

  Moeten alle kijkers ook over een premium account beschikken als je een sessie van meer dan 40 minuten wilt organiseren? of is het genoeg dat de host een premium account heeft?

 2. admin

  Beste Tim,

  Bij dit soort tools hoeven deelnemers nooit een account te hebben, zelfs geen gratis account. Als je dus voor 17 euro per maand een Pro account neemt kunnen 100 deelnemers tot 24 uur aaneengesloten in een sessie zitten.

  Hartelijke groeten,

  Marcel de Leeuwe

  • admin

   Best Rob,

   De Breakout rooms kun je zelfs met de gratis versie gebruiken. Ik heb het Pro account. Al jaren heb ik deze versie voor 17 euro. Dat is met 100 deelnemers. Ik heb nu speciaal voor de webinars op deze site dit account opgewaardeerd zodat er 500 deelnemers in kunnen. Dat kost $65 per maand.

   Hartelijke groeten,

   Marcel de Leeuwe

 3. Peter de Vries

  Beste Marcel de Leeuwe,

  Ik heb belangstelling voor het webinar ‘Hoe maak je van een offline lesdag een online blended leerproces’?
  Een collega attendeerde me op jullie site, staan er nieuwe data in de planning?

  Dank en vriendelijke groet,
  Peter de Vries

 4. Kristin Gerritsen

  Dag Marcel,

  Vorige week heb ik het webinar ‘laaghangend fruit’ gevolgd. Zeer handig en inzichtgevend! Vraag: als deelnemers bij ZOOM in breakoutroooms uit elkaar gaan, kun je ze dan (terwijl ze in subgroepen zitten) nog iets op beeld laten zien? Dus een filmpje of iets anders via Share Screen? Of moet dan iedereen weer terug naar de plenaire sessie?

  Verder sluit ik me aan bij de vraag van Peter de Vries: een webinar over omzetten van offline naar online / blended is bijzonder welkom in deze bijzondere tijd.

  Hartelijke groet en veel dank,

  Kristin Gerritsen

  • admin

   Dag Kristin,

   Als mensen in een breakout room zitten kunnen ze alleen onderling een scherm delen (en ik niet tenzij ik bij het groepje aanschuif). Je kunt wel als host een tekstbericht sturen naar alle groepen.

   En we gaan het webinar nogmaals doen met weer nieuwe inzichten!

   Hartelijke groeten,

   Marcel de Leeuwe

   • Kristin Gerritsen

    Dank! Dan weet ik dat ik eerst filmpje laat zien en deelnemers daarna in de breakoutrooms erover in gesprek laat gaan.

    Ik heb de webinar van offline- naar online teruggekeken, maar bij een nieuwe sessie ga ik proberen mee te doen.

    Groet, Kristin

 5. Nicole ter Borgh

  Komt de webinair van vandaag online? Ik wordt namelijk helemaal gek van de discussie op Faccebook over de privacywet. Daardoor heeft onze direct en stichting ZOOM per direct verboden. Ik ben erg benieuwd naar ZOOM gebruik met leerlingen basisonderwijs icm de privacywetgeving.

  • admin

   hallo Rob,

   Ik weet niet wat je hier bedoelt. Als je iets meer wil uitleggen kan ik je misschien een antwoord geven.

   Hartelijke groeten,

   Marcel de Leeuwe

 6. Jan Janssen

  Hoi Marcel,

  In jouw filmpjes zie ik dat je twee opties uitlegt die ik op mijn eigen scherm (als host) niet terug zie en waarvoor ik ook in het instellingenmenu geen optie zie: de button ‘Polling’ (in het menu onderin) en de buttons yes/no/slower/faster in het participantsmenu. Heeft dit er misschien mee te maken dat jij een betaalde versie hebt en ik de gratis versie, of zie ik ergens een instelling over het hoofd?

  Groet, Jan

  • admin

   Hallo Jan,

   Leuk om van je te horen. Als je kijkt bij de functionaliteiten op de website https://zoom.us/pricing ziet het er naar uit dat de functionaliteiten die je noemt ook in de gratis versie beschikbaar zijn.

   Als je naar het laatste filmpje kijkt zie je de instellingen rondom polls maar ook die yes/no etc. terug in de instellingen. Dit kun je alleen beïnvloeden als je op de website bent ingelogd, dus niet in de Zoom software. Daar kun je enkele instellingen aanpassen maar op de website kun je alle instellingen aanpassen. En dat is voor de instellingen die jij noemt ook zo.

   Succes!

   Hartelijke groeten,

   Marcel de Leeuwe

   • Jan Janssen

    Dank Marcel, maar ik zie ook als ingelogd ben op de website die opties niet, dat is het vreemde. In het instellingen-menu komt bij mij na de optie ‘Display end-of-meeting experience feedback survey’ de optie ‘Allow host to put attendee on hold’ terwijl er in jouw filmpje nog twee opties tussen staan, co-host en polling. Enig idee waarom ik die niet zie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *